Vitrine

Er is wat te zien in de Tanker


Er zijn nogal wat beeldend kunstenaars in Noord. De Tanker ziet er elke keer weer anders uit. Zij laat zich bekleden door kunstenaars, fotografen, dichters, beeldjutters en een ieder die zich welkom voelt de muren van de Tanker te sieren.
Momenteel is werk van Irene Bruns tot 6 april te bezichtigen in de Tanker. Komt dat zien!

irenebruns

“Ik ben in 1999 afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld kunst academie. Mijn werk gaat vaak over moeder natuur en hoe we daarmee omgaan in deze tijd. Ik wil op een poëtische manier een verhaal vertellen, ik wil mensen misschien op het verkeerde been zetten, zodat ze op een andere manier naar de wereld kijken.”

www.irenebruns.nl

BOEKWERK
Het zijn tweedehands boeken, waarvan de bladzijde gevouwen zijn, zoals papieren kraanvogels worden gevouwen, maar dan in een eigen stijl. Het werk zegt iets over wat over een tijdje misschien geschiedenis is en de boeken en de gedrukte letters antiek zijn, het is een soort eerbetoon aan het boek dat z’n functie misschien gaat verliezen is, maar hier nu een andere functie heeft gekregen.

DE GRAFISCHE LIJN
Het zijn de beurskoersen in combinatie met landschappen zoals bergen en polders, daarnaast zijn er plaatjes van een hartfilmpje die van mij zijn gemaakt, die allemaal achter elkaar en door elkaar staan. Het gaat erom dat je de beurskoersen, of je hartritme op een andere manier ziet, als een lijn die dan weer omlaag, omhoog gaan positief of negatief, maar altijd een lijn die steeds verder gaat, zoals het landschap.

STOFFEN LANDSSCHAPPEN
Het zijn berglandschappen, met een stoffen voorgrond, zo kan je het landschap voelen, het zijn ook doekjes tegen het bloeden, want al dat natuur moet goed beschermd worden.

Wilt u ook uw kunsten laten zien in De Tanker? Neem dan contact op met Carelain Bergtop: carel [at] hetisnu.nl.